25 augusti 2018
14:00

IFK Tumba FK

Referat: Västerhaninge IF - IFK Tumba FK

Egentligen skulle jag vilja skriva att det var en helt lugn seger, men det var verkligen inte det. Vi har haft motflyt ett tag nu och det fortsatte verkligen idag.
1-0 kom redan efter en minut en 3 mot 2 som utfördes enligt skolboken. Max band upp sin försvarare, Vedran som gick brett fick bollen två steg fram över till Mohammed som skunde springa in bollen i det öppna målet. Det fortsatte, Västerhaninge var fullständigt överlägsna. Boll i stolpen , räddningar på mållinjen, bortdömt mål och flera ytterligare chanser. Istället Tumba kommer upp efter drygt 25 utmanar Dunor som fäller Tumbas duktige ytter med straff som följd 1-1 chock!!!. Några minuter senare ett långskott som Pontus missbedömer styr den trots allt till hörna, på andra bollen 1-2. Resultatet i paus.
Som vi sa i paus antingen kan vi lägga oss ner och dö eller så är det att dags att pumpa på.
Andra halvlek en belägring av Tumbas planhalva och utdelningen skulle komma 2-2 skott Vedran på en försvarare där bollen ändrar riktning helt otagbart för Tumbas mycket duktige målvakt. Västerhaninge bränner chans på chans vad händer? Dunor får sitt andra gula och utvisning 10 man sista 25 minuterna. Det märktes dock inte på planen. Västerhaninge fortsatte att trycka på. Max stolpe retur i andra stolpen. Emil nick i kryssribban men målet skulle komma. Freddan hörna in kommer Alex instormande som så många gånger förr och inte heller denna gång kunde Tumbas målvakt stå emot. Resten av matchen spelades av. Västerhaninge hade två frilägen men målvakten räddade.
Otroligt rättvist och skönt. Att vi vänder trots allt motflyt.